Branding & Communication

Goede branding en communicatie is essentieel om als merk succesvol te zijn. Om toekomstbestendig te blijven onderzoeken we je merk, de positie van je merk en je communicatie-uitingen.

Met onze branding en communicatie onderzoeken meten we doelgericht en krijg je zeer praktisch toepasbare output en advies om je brand performance en communicatie te verbeteren.

Onze visie op merkgroei is radicaal anders dan je gewend bent en verschilt van de huidige merkgroeimodellen die door brand managers worden gebruikt om brand performance te verbeteren.

In onze communicatieonderzoeken meten we het effect van ‘de boodschap’ die via alle mogelijke vormen van communicatie wordt verspreid. Denk aan: verpakkingen, tv-commercials, advertenties, brochures, websites, social media uitingen of andere promotie- of informatiekanalen.

Om jouw merk, communicatiemateriaal of idee te testen hebben wij verschillende producten die passen bij de fase waarin je merk, campagne of uiting zich bevindt.

Wij zijn trots op onze klanten

Logo Efteling
Logo Stoov
Logo Ziggo Vodafone
Logo Bovag
Logo de Baak
Logo Ministerie EZK
Logo Eneco
Logo Greenpeace
Landal Greenparks
Logo Gemeente Rotterdam
Logo Affligem
Logo Zwanenberg Food Group
Logo RIVM
Logo Quooker
Logo Efteling
Logo Stoov
Logo Ziggo Vodafone
Logo Bovag
Logo de Baak
Logo Ministerie EZK
Logo Eneco
Logo Greenpeace
Landal Greenparks
Logo Gemeente Rotterdam
Logo Affligem
Logo Zwanenberg Food Group
Logo RIVM
Logo Quooker

Over

Branding & Communication

Herkennen consumenten je merk?

Om merkgroei te realiseren moet je goed in kaart brengen hoe consumenten naar je kijken en hoe je je onderscheidt van je concurrenten. Je merk is namelijk de drijvende kracht achter je bedrijf. Maar wist je dat consumenten amper met merken bezig zijn?

Mensen denken dat ze rationele beslissingen maken, maar kiezen en kopen intuïtief en pragmatisch. Kopen ze altijd merk A, maar ligt op het moment dat ze het nodig hebben alleen merk B in de winkel? Dan wordt merk B gekocht.

Consumenten moeten je merk herkennen en aan jou denken op het moment van een beslissende koopsituatie. Traditionele merkonderzoeken bieden weinig houvast om hiermee aan de slag te gaan. Onze methode om merkgroei te monitoren sluit aan op de visie van Byron Sharp’s How Brands Grow.

Lees hier meer over ons maatwerk merkonderzoek

Waar kun je je communicatieboodschap verbeteren?

Jouw boodschap zo goed mogelijk overbrengen naar je doelgroep, dat is precies waar we bij communicatieonderzoek naar kijken. Want je product of dienst kan nog zo goed in elkaar zitten, het moet wel aansluiten op de belevingswereld van de doelgroep en hen op het juiste moment bereiken om het tot een succes te maken.

Wij geloven in een aanpak waarbij je consumenten of burgers zo vroeg mogelijk in het onderzoektraject betrekt. Zo ontdek je exact hoe je de communicatie met jouw klanten verbetert door communicatie-uitingen te testen, effecten van media-inzet te meten of je stakeholderrelatie te onderzoeken.

Wist je dat mensen zo’n 95% van alle beslissingen onbewust nemen? Naast de rationele beslissingen en bewuste keuzes die mensen maken, houden wij bij communicatieonderzoeken daarom óók rekening met intuïtief gedrag en onbewuste keuzes. We kijken daarom niet alleen naar wat mensen zeggen of beweren te (gaan) doen, maar richten ons steeds meer op het feitelijke gedrag en de aanwezigheid van alle voorwaarden voor effectieve communicatie. Op die manier doe je meer recht aan alle manieren waarop (potentiële) klanten en burgers informatie verwerken en keuzes maken.

Lees hier meer over communicatieonderzoek

"Door het positioneringsonderzoek van Blauw weten we nu hoe we ervoor kunnen zorgen dat meer mensen aan ons merk gaan denken en voor de Baak gaan kiezen."
Justine Passera
Marketing & Communicatie Manager
"Blauw nam ons goed mee in het proces en keer op keer zat hun toegevoegde waarde in de scherpte van hun analyses en goed hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden."
Marloes Antheunis
Senior communicatieadviseur
"Al snel merkten we dat we júist als scale-up veel waardevolle resultaten uit het onderzoek konden halen."
Ilse van Loon
Head of Brand & Communications

Wil je praktisch advies voor echte groei van jouw merk?