Telecom

De ontwikkelingen binnen de telecomsector en in technische ontwikkelingen hebben voor een enorme revolutie in onze huidige samenleving gezorgd. De haast onbegrensde toegang en digitalisering brengt de mens meer in contact, in control en in charge. Consumenten hebben steeds meer invloed op elkaar en op bedrijven.

Maar de kracht van deze ontwikkeling raakt ook de providers zelf. Telecomproviders en internetaanbieders hebben veel geïnvesteerd in access. De grote vraag is hoe dat terugverdiend gaat worden in een markt waarin ‘toegang’ als mainstream (en liefst gratis) wordt gezien. Er zijn veel spelers binnen de telecombranche, waardoor providers zich met moeite kunnen onderscheiden.

Dit leidt tot prijserosie, schuivende verdienmodellen, branchevreemde concurrentie en nieuwe diensten. Ook staan de marktverhoudingen onder voortdurende spanning met een oppermachtige partij als Google. In een wereld die zo snel verandert (en waar de sector veel van heeft geprofiteerd) is het meer dan ooit noodzaak om constant scherp te blijven op ontwikkelingen in de markt.

Wij zijn trots op onze klanten

No items found.
No items found.

Over

Telecom

Marktonderzoek binnen de telecombranche: een vinger aan de pols houden is niet meer genoeg

Het gaat erom het keuze- en aankoopproces van consumenten te volgen en te zien hoe daar technologie en telecom relevant en geloofwaardig kan bijdragen aan wensen en behoeften. Wensen en behoeften zijn constant in ontwikkeling vanwege de toenemende mogelijkheden in de telecom sector.

Dat is precies waar Blauw warm voor loopt: volgen wat er speelt, voorzien wat er gebeurt en vertalen naar wat er moet gebeuren. Er zijn vele vormen van marktonderzoek voor telecomproviders, internetaanbieders en mediabedrijven mogelijk.

  • Hoe kun je klantfeedback gebruiken om bestaande klanten enthousiast te krijgen en houden en hoe trek je eenvoudig nieuwe klanten aan? – Customer Experience onderzoek
  • Welke tools helpen je te luisteren naar je klanten en daar vervolgens naar te handelen? – Klantfeedback meten
  • Hoe blijf je de concurrentie voor en zorg je ervoor dat je de kansen die opkomen grijpt? - Research Community
  • Hoe kun je sponsoring succesvol inzetten en gebruiken als marketingcommunicatie-instrument om relevante doelgroepen enthousiast te maken over je merk – Sponsoring onderzoek

Blauw voert diverse onderzoeken uit voor verschillende telecomaanbieders en internetproviders.

"De samenwerking met Blauw ervaren we als prettig en effectief. Ze leveren een continue goede kwaliteit en denken constructief mee om tot de juiste vragen en oplossingen te komen voor nieuwe diensten of productinnovaties. Tevens zijn ze heel flexibel en schakelen snel!"
Klaske van den Berg en Peter Boin

Wil jij ook onderzoek doen in de telecom branche?

Binne Heida
Business Lead Product Development
Binne Heida