FMCG

In de FMCG branche volgen ontwikkelingen elkaar snel op en vragen productintroducties en communicatie continu om aandacht.

Door het grote aanbod strijden fabrikanten allemaal om hetzelfde plekje in de schappen en een plaats in het brein van de consument. Dat vraagt om een perfecte afstemming tussen strategie en tactiek.

Marketing en onderzoek in de FMCG branche betekent zoeken naar nuances, door constant in de huid van de consument te kruipen. En steeds meer is timing daarbij van belang. Om snel bij te kunnen sturen, of om plotseling een goeie beslissing te kunnen nemen. Om concurrenten voor te blijven op trends en ontwikkelingen.

Wij zijn trots op onze klanten

Over

FMCG

We hebben een compleet aanbod van verschillende tailor made onderzoeksmethoden voor de FMCG beschikbaar:

  • Welke producten worden veel gebruikt? Op welk moment, waar, door wie en waarom? - Usage & attitudes studies
  • Hoe ziet het keuze en aankoopproces van mijn consumenten eruit en waar moeten de aankoopcriteria binnen een productcategorie aan voldoen? - Shopperonderzoek
  • Waar liggen de groeikansen van mijn merk? - Merkonderzoek
  • Hoe kan je met jouw product of dienst in behoeften van consumenten voorzien? - Consumer Insight Community

Blauw helpt jouw organisatie vooruit

Onze experts op FMCG gebied zijn altijd van toegevoegde waarde. Dit komt tot uitdrukking in het onderzoek en de vertaalslag naar marketingbeslissingen.

We hebben een passie voor FMCG, liefde voor onderzoek en begrip voor deadlines. We doen niet alleen onderzoek, maar geven ook een persoonlijke visie en gebruiken onze ervaring om jou te helpen en te inspireren. Daarom streven we naar een hechte samenwerking. Op deze manier halen we het beste uit onszelf, onze klanten en het onderzoek.

Het team bestaat uit specialisten voor kwalitatief en kwantitatief onderzoek, want wij geloven in de kracht van deze combinatie.

"Het onderzoek heeft veel sturing gegeven, en heeft de basis gevormd voor verdere berekeningen en het maken van een goeie business case."
Jiri Staats
Head of Brand & Portfolio innocent drinks
"Een groot voordeel in de onderzoekopzet was een duidelijke projectflow met meerdere feedback- en discussiemomenten."
Ron Rutgers
Category Development Manager HAK

Wil jij meer weten over onze FMCG expertise?

Nienke Vreugdenhil
Research Consultant Product Development
Nienke Vreugdenhil