User Experience

Met User Experience (UX) onderzoek vind je gegarandeerd aanknopingspunten om jouw digitale middelen gebruiksvriendelijk te optimaliseren.

Of je nou vanaf scratch een digitaal product wilt ontwikkelen of een bestaande wilt aanpassen, wij helpen jou om keuzes te maken op basis van de beleving en behoefte van je gebruikers.

In welke fase jouw digitale product zich ook bevindt, met UX-onderzoek geven wij je verdiepende inzichten.

Ons label yourUX, powered by Blauw Research, heeft verschillende methoden voor UX-onderzoek. Op de website van yourUX kun je daar alles over vinden.

Wij zijn trots op onze klanten

Logo ANWB
Logo Canal Digital
Logo Logius
Logo CZ
Logo Rabobank
Logo AON
Logo Bol
Logo NPO
Logo overheid
Logo ANWB
Logo Canal Digital
Logo Logius
Logo CZ
Logo Rabobank
Logo AON
Logo Bol
Logo NPO
Logo overheid

Over

User Experience

Aanpak User Experience onderzoek

Wil je jouw digitale concept of product serieus verbeteren? Dan kun je beter geen keuzes maken op basis van een onderbuikgevoel, maar op basis van waardevolle inzichten van gebruikers.

Hoe weet je welk type UX-onderzoek voor jouw team de juiste is?

Daarvoor bekijken we in welke fase jouw product of concept zit, én bepalen we vervolgens samen de aanpak. Binnen een week nadat we het onderzoek gestart zijn, ontvang je al concrete aanknopingspunten om jouw digitale middel te verbeteren.

Wil je diepgaand inzicht in gedrag en motivaties van je gebruikers? UX interviews kunnen jou helpen

Een Blauw-expert observeert gebruikers terwijl ze een taak uitvoeren. Waarom? Om eventuele problemen te begrijpen waar gebruikers tegenaan lopen. Waarom ervaart de gebruiker bijvoorbeeld bij het gebruik van die ene functionaliteit een probleem? Het ‘waarom’ en de context bij het gedrag en de motivaties van de gebruiker staan tijdens de UX-interviews centraal.

Wil je cijfermatig inzicht in beleving van gebruikers? Inclusief onderliggende motivaties? UX Community-onderzoek biedt jou uitkomst

Heb jij een of meerdere designs van een website of ander digitaal middel in gedachte of al ontworpen? Als je dit idee voorlegt aan een (online) research community, kun je op basis van een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve inzichten de áller gebruiksvriendelijkste versie van het design kiezen. Je krijgt daarbij niet alleen cijfermatig inzicht in de voorkeuren van gebruikers, ook in wáárom ze iets vinden. Een community kent daarnaast een interactief karakter, waarin leden actief meedenken. Zo ontstaat een waardevolle co-creatie.

Wil je jouw navigatiemenu optimaliseren? Ga voor Tree testing

Hoe gebruiksvriendelijk is het navigatiemenu van jouw website? Tijdens een kwantitatieve Tree test geven wij individuele gebruikers specifieke opdrachten, of taken. Met deze taken zoeken gebruikers via het navigatiemenu naar bepaalde informatie. Hoe goed slagen gebruikers erin om bij het juiste menu item uit te komen? Waar lopen ze tegen problemen aan? En wat kun je aan jouw menu categorieën, items of de structuur veranderen om dit op te lossen? Tree testing wordt uitgevoerd onder een representatieve doelgroep van minstens 100 gebruikers.

Lees hier meer over de verschillende mehoden voor jouw UX vraag

Wil je de digitale beleving van je klanten verbeteren?

Jephta Peijs
Jephta Peijs
Product Manager UX