“Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships”
Michael Jordan

Natuurlijk kun je een keer goed onderzoek doen. Maar wij geloven dat alleen duurzame samenwerking in slimme onderzoeksprogramma’s leiden tot échte groei.

30 jaar onverschrokken aanpakkers

In 1993 werden Bedrijfskunde studenten Wout van der Wijk en Kees de Jong door een IT-bedrijf gevraagd of ze onderzoek wilden doen naar de markt van tandartsen. Ze hadden weliswaar het vak statistiek (met succes) gevolgd, maar een echt marktonderzoek hadden ze nog nooit gedaan. Ze konden wel een extraatje gebruiken dus namen ze de opdracht aan. Gelijk aan Pipi L: “we hebben het nog nooit gedaan, maar we denken wel dat we het kunnen.”

De studenten gingen als een malle aan de slag en leverden binnen enkele weken het onderzoeksrapport naar tevredenheid van hun eerste klant. Die mentaliteit van onverschrokken aanpakken staat nog steeds hoog in het Blauw vaandel.

Rotterdams

Als je onverschrokken aanpakken combineert met niet-lullen-maar-poetsen, kom je aardig in de buurt van de Rotterdamse mentaliteit. Afspraak = afspraak hoort daar ook nog bij. Als we iets hebben afgesproken dan is dat ook wat gaat gebeuren: we houden het doel voor ogen!

Rotterdams is ook dat je de gevestigde orde durft te challengen. Niet kritisch zijn om het kritisch zijn, maar omdat het altijd beter, slimmer of makkelijker kan. Dat is wat ons drijft in wat we doen voor onze klanten. We volgen de nieuwste inzichten in wetenschap en literatuur en bekijken hoe we die kunnen toepassen in ons werk. Ook houden we nieuwe technologieën en tools in de gaten om degene te selecteren die ons het beste helpen het onderzoek voor klanten beter te doen.Omarmen vernieuwing

De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Natuurlijk willen we erop inspelen en ontdekken wat voor ons werkt en wat niet. Daarvoor moet je een beetje nieuwsgierig zijn en vernieuwing omarmen. We stimuleren elkaar daarin en halen zo het beste in elkaar naar boven.

We beseffen maar al te goed hoe belangrijk het werk is dat we voor onze klanten doen. Het doel is om de beste inzichten te genereren en onze klanten te helpen te beste beslissingen te maken op basis van die inzichten. Daarnaast moet het onderzoek strak uitgevoerd worden om de afspraken na te komen. Dit vraagt om een goede project organisatie met kraak heldere procedures. We zijn gecertificeerd voor ISO 20252 (Marktonderzoek), ISO ISO-27001 (Data veiligheid) & ISO-27701 (Privacy).

Onze manier van werken

We 💙 research

Onderzoek is het mooiste wat er is. Maar we begrijpen ook dat onderzoek slechts een middel is en geen doel. Daarom beginnen we met een open gesprek over de uitdaging(en) van de klant: wat belemmert hen te groeien? En: hoe gaat ons onderzoek helpen toch te groeien? In onze aanpak staan de marketing- en organisatiedoelen van de klant centraal. We organiseren altijd workshops om met de inzichten aan de slag te gaan. Alles is erop gericht om te helpen groeien.

Alleen het beste is goed genoeg

“Het beste” onderzoek is dus het onderzoek dat opdrachtgevers helpt haar doelen te bereiken. Om dat voor elkaar te krijgen, ontwerpen onze consultants een plan van aanpak waarin ze hun kennis van de markt en context van de opdrachtgever combineren met de mogelijkheden die de slimste tools en technieken in marktonderzoek bieden. Hierin laten we ons inspireren door wetenschappelijke inzichten en zakelijk instinct. Onze consultants ontwerpen activatie workshops zodat de opdrachtgever meteen kan doorpakken.

Groeien door samenwerking

We houden het doel voor ogen (Marc Lammers: verliezers hebben een excuus, winnaars hebben een plan) We omarmen vernieuwing (once you stop learning, you start dying – Einstein) We zijn onverschrokken aanpakkers (pippi) We brengen het beste in elkaar naar boven (Simon Sinek) Be smarter, Omdat we vinden dat het altijd beter, slimmer of makkelijker kan.

Onze partners & awards

ESOMAR
Sponsorringen
Data & Insights Network (MOA)
MOAward

Werken bij Blauw Research

Word jij de nieuwe Blauwer?

Als Blauwer ben jij deel van onze onderscheidende cultuur, we doen graag slimme dingen om het voor onze klant en voor onszelf beter, makkelijker en leuker te maken. Voorop lopen in trends en ontwikkelingen zorgt voor een succesvol bestaan.

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen weg te zoeken
  • Een kantoorpand op een toplocatie in wereldstad Rotterdam
  • Flexibel werken qua tijd en plaats