Waar passie en expertise samenkomen

Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog om jouw carrière in marktonderzoek naar nieuwe hoogten te brengen.

Blauwers centraal

We willen het leukste bureau zijn om met én voor te werken. Dit kan alleen als we een bedrijf zijn waar mensen centraal staan, waar vrijheid en verantwoordelijkheid hand in hand gaan. Professionals anno nu zijn niet op hun best in een ouderwetse hiërarchische structuur, maar zijn veel gelukkiger en succesvoller in een bedrijf waar ze de ruimte en verantwoordelijkheid krijgen om zelf hun eigen weg te zoeken.

Flexibel werken qua tijd en plaats is bij Blauw geen probleem, maar we blijven, ook online, volop in verbinding met elkaar.

Cultuur Blauw

Bij Blauw dagen wij elkaar elke dag uit om het morgen weer beter te doen, omdat we weten dat er voor opdrachtgevers grote belangen op het spel staan. We zijn nieuwsgierig en verkennen graag de wereld om ons heen. We zijn trots op ons werk en hebben de kennis en de tools om klanten te helpen kansen te ontdekken en succesvol te worden.

Bij Blauw krijgt iedereen veel vrijheid vanuit het vertrouwen dat elke collega zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. We werken samen en leven in veel opzichten met elkaar mee. We maken samen muziek, sporten met elkaar en vieren successen. We balen gezamenlijk als iets niet lukt, maar gaan er vervolgens weer tegenaan.

Vitaal Blauw

We werken hard, maar verwaarlozen onszelf niet. Bij Blauw vinden we het belangrijk dat medewerkers goed voor zichzelf zorgen en wij dragen daar ook graag een steentje aan bij. Lunchen doen we samen. Niet alleen omdat het gezellig is om met je collega’s over iets anders dan werk te praten, maar ook vanwege het lekkere eten!

Gezamenlijk nemen we deel aan een aantal sportieve evenementen, zoals een voetbaltoernooi, Rotterdamse marathon of  yogales. Collega’s organiseren wekelijks een bootcamp op ons dakterras of in het centrum van Rotterdam. Na een uurtje sporten kun je dan weer ontspannen naar huis.

Werken voor onze expertises

Branding

Binnen team Branding helpen we onze opdrachtgevers om een sterke merkbeleving neer te zetten. Om als merk succesvol te zijn is een goede branding essentieel. Merkherkenning is cruciaal voor de groei van een merk. Sterke merken hebben duidelijk herkenbare en unieke visuele merkelementen en worden door consumenten gelinkt aan zoveel mogelijk verschillende behoeften en koopsituaties.

Customer

We helpen organisaties om oprecht naar hun klanten te luisteren en goed te begrijpen wat zorgt voor een excellente klantbeleving. Met onze klantbelevingsonderzoeken kunnen onze opdrachtgevers effectief de dienstverlening aanpassen en hun medewerkers helpen om het verschil te maken in de klantreis. Wil jij ook graag organisaties helpen om het verschil te maken voor hun klant? Dan is werken bij Customer iets voor jou!

Market

Wij geven opdrachtgevers vanuit een categorieperspectief inzicht in de korte en lange termijn kansen in de markt. Als je bij team Market werkt adviseer je opdrachtgevers hoe zij het huidige portfolio succesvoller in de markt kunnen zetten en hoe zij ook in de toekomst relevant kunnen blijven. Dat doen wij door inzicht te geven in hoe en vanuit welke behoeften de categorie wordt gekocht en gebruikt.  

Product

Klanten van team Product begrijpen het belang van voortdurende productontwikkeling en innovatie om relevant te blijven in een snel veranderende wereld. Met consumentenonderzoek gedurende alle fasen van het innovatietraject dragen we bij aan hun succes op de lange termijn. Onze structurele aanpak van klantbetrokkenheid waarborgt dat onze klanten de markt betreden met solide proposities die werkelijk in een behoefte voorzien.  

Communicatie

Als kwalitatief communicatie-onderzoeker zit je boven op de actualiteit. Je gaat in gesprek met verschillende doelgroepen en krijgt krijgt te maken met maatschappelijke onderwerpen die ons allemaal aangaan. Thema’s die veel aandacht krijgen in de media en waar iedereen wel een mening over heeft. Mentale gezondheid, de schuldenproblematiek of het grote tekort op de arbeidsmarkt. Zijn dit onderwerpen waar je graag mee bezig bent?  

Sponsorship Impact

Team Sponsorship Impact helpt internationale merken en rechtenhouders om de impact van (sport) sponsorships te vergroten. We brengen de impact van sponsorships op houding en gedrag in kaart en geven advies over het optimaliseren van sponsorships.  We werken voor internationale merken zoals PepsiCo, PlayStation en FedEx en voor sportorganisaties zoals FIA Formula One, Oracle Red Bull Racing, UEFA, diverse voetbalbonden en -clubs.

SPRINT Inisghts

SPRINT, het agile research label van Blauw, voorziet organisaties snel en effectief van de juiste klantfeedback. In het platform kunnen opdrachtgevers op een snelle en gemakkelijke manier feedback en inzicht van doelgroepen ophalen. Hiermee kunnen advertenties, concepten, verpakkingen, webpagina's en producten binnen 24 uur verbeterd en geoptimaliseerd worden. Als je bij deze squad werkt kun je goed tegen hectiek, ben je creatief en werk je gestructureerd.  

Support

Uiteraard is Blauw niet compleet zonder de ondersteunende afdelingen. Onze support afdeling is een bont gezelschap van ICT-ers, Finance, Front Office, Innovatie, Marketing, Catering en Human Resources.

Werken bij Support van Blauw vraagt veel zelfstandigheid en daarnaast hou je van aanpakken.

Testimonials van onze (oud)collega’s

Heb je vragen over werken bij blauw?

Petrine van den Bunt
HR Manager
Ppetrine van den Bunt HR Manager Blauw