Kwalitatief onderzoek

Met kwalitatief onderzoek krijg je diepgaande informatie om je product, dienstverlening of communicatie te verbeteren of vernieuwen

Kwalitatief onderzoek geeft je inzicht in achterliggende argumenten en motivaties van je doelgroep. Verkrijg diepgaande inzichten in gedrag, motivaties, meningen, wensen en behoeften van je doelgroep.

Kwalitatief onderzoek Blauw Research
Over
Kwalitatief onderzoek

Onderzoeksmethoden kwalitatief onderzoek

De kwalitatieve onderzoekers van Blauw voeren verschillende soorten gesprekken met respondenten. Dat kan een één-op-éen gesprek zijn of een groepsdicussie, en we kunnen gesprekken zowel online als op locatie afnemen. Welke onderzoeksmethode je ook kiest, onze onderzoekers stellen open vragen en luisteren goed om de meest waardevolle antwoorden te krijgen.

Een groot voordeel bij kwalitatief onderzoek is dat onze onderzoekers doorvragen. Bijvoorbeeld naar het waarom van een mening of het gedrag van een respondent. We kunnen bewuste motivaties van de doelgroep bespreken, maar ook onbewuste motivaties kunnen worden achterhaald. Ook kan kwalitatief onderzoek goed worden ingezet om de doelgroep zelf te laten meedenken over bijvoorbeeld de invulling van productinnovaties of nieuwe ontwikkelingen.

Onderzoeksruimtes en meekijkruimtes

Onze opdrachtgevers, je interne stakeholders, kunnen meekijken bij het onderzoek en krijgen zo een duidelijk beeld wat er leeft onder de onderzoeksgroepen. Hierdoor biedt face tot face kwalitatief onderzoek veel inspiratie en zorgt het voor grote betrokkenheid bij alle stakeholders.

In ons kantoor aan de Coolsingel in Rotterdam hebben we onze eigen onderzoeksruimtes, maar we maken ook veel gebruik van externe locaties en kunnen kwalitatieve onderzoeken tegenwoordig ook prima online afnemen.

No items found.

Meer weten over kwalitatief onderzoek?

Dori van Rosmalen
Research Consultant Communicatie
Dori van Rosmalen