Panelonderzoek

Panelonderzoek is zeer geschikt om onder een representatieve groep onderzoek te doen. Dit kunnen je eigen klanten zijn, maar ook bepaalde groep die we voor je selecteren.

Panelonderzoek Blauw Research
Over
Panelonderzoek

Panelonderzoek wordt gebruikt als term voor een onderzoek onder een specifieke doelgroep bijvoorbeeld consumenten of bedrijven. Meestal wordt een onderzoek bedoeld via een database (een panel), waar ‘mensen’ (in de brede zin…) zich aanmelden om deel te nemen aan online onderzoeken. De deelnemers ontvangen uitnodigingen voor onderzoeken en ontvangen een vergoeding als zij deelnemen.

Wij beheren geen eigen panel maar maken gebruik van diverse externe panelbeheerders. In overleg zorgen we ervoor dat het panel gevormd word door een representatieve groep voor jouw onderzoek.

Het kan interessant zijn om gedurende het jaar een aantal keer een panelonderzoek te doen. Als je vaker data verzamelt, kun je vergelijkingen gaan maken bijvoorbeeld over een verandering van houding of bekendheid met een bepaald product of dienst. Als je in dat jaar aanpassingen doet, kan je zien wat de resultaten hiervan zijn.

Aan de slag met panelonderzoek?

Rick Oortwijn