FaceReading

FaceReading

Via FaceReading geven we inzicht in welke emoties bijvoorbeeld een campagne oproept. Hierbij analyseert een computer via een webcam getoonde emoties van de kijker per scene, waardoor optimalisatie op detail niveau mogelijk wordt.

FaceReading Blauw Research
Over
FaceReading

Mensen vinden het vaak lastig om emoties onder woorden te brengen. Neurowetenschappers en experts op het gebied van gezichtsuitdrukkingen hebben een betere manier gevonden om emoties te meten dan het stellen van vragen. Met gebruik van wetenschappelijk ontwikkelde software kunnen we de zes door Paul Ekman geformuleerde basisemoties van een gezicht aflezen: woede, afkeer, angst, blijdschap, verdriet en verbazing.

Zo krijgen we dus inzicht in de emoties die iemand voelt wanneer hij kijkt naar een reclame, een advertentie of andere prikkels. Software voor het meten van emoties kan nieuwe inzichten brengen, vooral bij het testen van reclamecampagnes. Dit type software was voorheen alleen beschikbaar voor gebruik in een laboratoriumsituatie, de ontwikkeling gaat echter zo snel dat er nu toepassingen bestaan waarbij de software gebruik maakt van webcams die de consument thuis gebruikt en zelfs van de videocamera’s van mobiele telefoons. Face reading software kan geïntegreerd worden in kwantitatief online onderzoek met een vragenlijst, waardoor het meten van emoties gecombineerd kan worden met klassiek onderzoek.

No items found.
No items found.
No items found.