Kwantitatief onderzoek

GeoType Profiler

GeoType Profiler

De kans op innovatiesucces is groter als je de juiste doelgroep benadert met je nieuwe product/dienst. Met onze GeoType Profiler krijg je inzicht in welke GeoTypen het meest geïnteresseerd zijn in je product én hoe je ze het beste kunt benaderen.

GeoType Profiler Blauw Research
Over
GeoType Profiler

GeoType is een segmentatie van onze partner GeoMarktprofiel. Op basis van landelijk marktonderzoek zijn 14 unieke lifestyle segmenten gecreëerd. Door middel van(open) data en data science technieken is vervolgens van elk woonadres bepaald welk GeoType daar het beste bij past.

Voor elk GeoType is diepgaande informatie beschikbaar over bijvoorbeeld de samenstelling van het huishouden, inkomen en opleidingsniveau,hoe en waar men woont, mediagebruik, communicatiestijl, merkvoorkeur, koopgedragen vrijetijdsbesteding.  

Met de GeoType Profiler wordt eenvoudig een koppeling gemaakt met de data uit marktonderzoek zodat direct inzichtelijk wordt welk GeoType het grootste potentieel biedt voor jouw nieuwe product of dienst.

Hierdoor krijg je:

  • een compleet beeld van je doelgroep
  • een betere onderbouwing voor media- en middelenkeuze
  • handvatten voor effectievere campagnes die aansluiten bij de communicatiestijl van elk GeoType
  • meer inzicht in het potentieel  van de verschillende doelgroepen in Nederland

Wil je een stap verder gaan? Onze partner GeoMarktprofiel biedt meer mogelijkheden om nieuwe en bestaande klanten effectiever online en offline te bereiken. De GeoTypenzijn een onderdeel van hun landelijke segmentatie data waarmee je jouw gehele klantendatabasedirect kunt verrijken en in segmenten kunt indelen.

Hierdoor kun je:

  • inzicht krijgen in de GeoTypeverdeling en lifestyle van al jouw klanten
  • relevante proposities ontwikkelen voor de GeoType klantsegmenten

Wil je vrijblijvend meer informatie over de GeoType Profiler of over de aanvullende mogelijkheden met de segmentatie data van GeoMarktprofiel?

No items found.

Neem contact op met Sylvia

Sylvia van Ewijk
Research Consultant Branding
Sylvia van Ewijk