Co-creatie

Workshop conceptschrijven

Workshop conceptschrijven

In deze workshop krijg je handvatten om duidelijke, consequente en logische concepten te schrijven. Je leert betere concepten te schrijven in minder tijd.

Workshop conceptschrijven Blauw Research
Over
Workshop conceptschrijven

In de workshop conceptschrijven maken we gebruik van het Behoefte Belofte Bewijs, ook wel bekend als Insight, Benefit, Reason to Believe genoemd.

  • Behoefte: Insight/ het haakje, waar jouw klant zichzelf of zijn behoefte in herkent.
  • Belofte: De oplossing voor de klantbehoefte
  • Bewijs: De argumenten waardoor de klant gelooft in jouw product of dienst.

We leggen uit wat de basis is van een goed concept en je krijgt tips en ondersteuning voor het schrijven. Er worden veel voorbeelden getoond. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het schrijven van concepten en krijg je direct feedback op deze concepten.

De workshop is gericht op marketeers, productontwikkelaars, brand managers, insights managers, marktonderzoekers en geschikt voor elk ervaringsniveau.

No items found.
'Bij de workshop conceptschrijven word je echt uitgedaagd om in de huid van je gebruiker te kruipen. Het Behoefte – Belofte - Bewijs model helpt je om de drie stappen niet door elkaar te halen en om bondig te formuleren. De workshop leverde meteen aantal uitgewerkte concepten op'.
Yvonne Vanlier
Marketing Manager
Kort, krachtig en beknopt het concept uitleggen om tot de kern te komen, is een aardige uitdaging. Als dat lukt en het sluit naadloos aan bij de consumentenbehoefte en trends, heb je goud in handen. Onderzoek levert zo veel relevante inzichten op om je concept verder aan te scherpen en de juiste keuzes te maken om zo de doelgroep recht in het hart te raken en een nieuw concept succesvol te lanceren. Geeft mij veel energie in ieder geval!
Linda van de Wiel
Brand Experience Manager

Meer weten over het schrijven van concepten?

Nienke Vreugdenhil
Research Consultant Product Development
Nienke Vreugdenhil