Cases
Cloetta
Product Development

De snoep- en frisdrankcategorie verbonden door scenario denken

Veel klanten adviseren wij, op basis van onderzoek, over het ontwikkelen van succesvolle proposities. Van ideegeneratie tot het toetsen van concepten, voor elke fase en voor elk doel hebben we passende oplossingen.

Uitdaging

Met onze kennis op het gebied van innovatie en conceptonderzoek en daarnaast onze ervaring op het gebied van FMCG zijn we in staat koppelingen te maken tussen categorieën en onderwerpen. Dit leidde tot een nieuwe aanpak voor een conceptontwikkelingstraject voor Cloetta, producent van o.a. Red Band, Venco en Sportlife.

Visie

Bij Blauw zijn we al langere tijd bezig met scenario denken. Het leggen van verbindingen tussen verschillende categorieën en het volgen van cross-categoriale ontwikkelingen vormen een belangrijk onderdeel. Het zorgt ervoor dat we advies kunnen geven over welke acties, welke reacties oproept.

Oplossing

De discussie rondom suiker in producten neemt toe. Met name binnen de frisdrank categorie is het toenemende negatieve imago rondom suiker voelbaar. Voor een snoepfabrikant als Cloetta is dit een belangrijke trend om te volgen. Cloetta zoekt naar innovatierichtingen die aansluiten op behoeftes rondom keuze bieden aan de consument en shopper vanuit meer verantwoorde proposities. Omdat dit issue binnen de frisdrankcategorie al langer speelt hebben we deze categorie als uitgangspunt genomen. Zo hebben we het (kwalitatieve) onderzoek ingericht rondom de verschillende type frisdrank-users en hun houding t.a.v. snoep en snoepen geïdentificeerd. Dit was een schot in de roos.Er bleken enorm veel overeenkomsten te zijn in houding en gedrag omtrent deze twee categorieën. Op deze manier konden we met een andere categorie als voorbeeld een helder advies geven over de te kiezen innovatiestrategie.

Resultaat

Meer over deze

case

Uitgelichte

expertise

Benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen?

No items found.