Cases
Incentro
Branding & Communication

Incentro: na naamsbekendheid werken aan merkgroei

Als je de naam ‘Incentro’ hoort, gaat er vast ergens een belletje rinkelen. Hun radiocommercial was niet te missen op Radio 1 en BNR. Incentro won er een Loden Radioleeuw mee en dat was precies wat Incentro wilde. Nou ja, misschien niet die prijs, maar het leverde het IT bedrijf in één klap een berg aan naamsbekendheid op.

Uitdaging

Bekend maakt bemind

Nadat ze met campagnes aan hun naamsbekendheid hadden gewerkt, was het tijd om een volgende stap te maken om aan hun merkgroei te werken. Die bekend-maakt-bemind-aanpak waarmee Incentro aan het werk ging met hun naamsbekendheid, sluit naadloos aan bij het How Brands Grow gedachtegoed van Byron Sharp. Merkgroei bereik je volgens Sharp door op te vallen én mensen op zoveel mogelijk momenten/situaties aan je te laten denken. Met dat opvallen zat het bij Incentro wel goed.

Visie

Claim de momenten dat er aan je merk gedacht wordt

Blauw ging samen met Incentro aan de slag met de ‘category entry points’ (CEPs) van het merk. De situaties waarin men aan het merk zou moeten denken. Deze momenten gaan niet over het waarom, maar juist over het tastbare waar, wanneer, wat en met wie. Hoe meer zakelijke beslissers relevante category entry points aan Incentro koppelen, hoe sterker het merk.

Oplossing

De How Brands Grow aanpak vertaald naar de praktijk

Binnen het How Brands Grow onderzoek zijn er verschillende stadia: een kwalitatief onderzoek, gevolgd door een kwantitatieve toetsing, een brand tracker waarbij je na een 0-meting op structurele basis de CEPs in kaart brengt. Alles is mogelijk, afhankelijk van de wensen en het budget.

Interne sessie: inside – out

In een sessie met accountmanagers inventariseerden we een lijst met situaties waarin potentiële klanten idealiter aan Incentro zouden moeten denken.

Resultaat

Groepsgesprekken: outside – In

In twee sessies met (potentiële) klanten spraken we over het tot stand komen van substantiële ICT-projecten. Vooral de gesprekken met klanten gaven Incentro waardevolle inzichten.

Zelf aan de slag met je merkgroei?

Elke klant, elk type organisatie en elke branche vraagt om een aanpak op maat. Wil je meer weten over de verschillende werkvormen en het juiste tempo dat bij jouw organisatie past? Lees hier meer over onze aanpak

Meer over deze

case

Uitgelichte

expertise

Benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen?

No items found.