Product Development

Hoe zorg je ervoor dat je product naadloos aansluit op de wensen en behoeften van je doelgroep?

Patiënten in de wachtkamer voorzien van vermaak en actuele informatie, bezoekers in de receptieruimte informeren over het laatste financiële nieuws of met alle collega’s op kantoor niks missen van de sportzomer. KPN maakt dit sinds kort mogelijk met zakelijke TV voor het MKB.

Uitdaging

Maar hoe zorg je ervoor dat een zakelijk TV pakket naadloos aansluit op de wensen en behoeften van iedere unieke ondernemer? Een hotel met 30 kamers heeft waarschijnlijk behoefte aan andere functionaliteiten dan een horeca ondernemer die in zijn kroeg live sportwedstrijden wil uitzenden.

En is er wel potentieel voor een TV pakket met extra zakelijke functies zoals narrowcasting, het tonen van het bedrijfslogo in het menu of het weergeven van een lichtkrant? Behoefte onderzoek in combinatie met Market Potential onderzoek leverde KPN de gewenste inzichten.

Visie

Oplossing

In kaart brengen van de behoeftes van de doelgroep

Allereerst werd door middel van een online vragenlijst onder zakelijke telecombeslissers uit het midden- en kleinbedrijf inzicht opgedaan over de huidige en gewenste manier van zakelijk televisie kijken. Hiermee kwamen de meest interessante gebruikstoepassingen (vermaak, reclame, etc.), kijklocaties (horeca, receptie, etc.) en het aantal kijkschermen naar boven.

Daarnaast maakt Blauw bij behoefte onderzoek vaak gebruik van de Build-Your-Own methode waarbij respondenten zelf hun ideale propositie kunnen samenstellen. Hiermee werd voor de MKB doelgroep vastgesteld welke functionaliteiten absolute musthaves zijn. Zo kon nauwkeurig bepaald worden op welke functionaliteiten KPN moet inzetten om de TV propositie optimaal te matchen met de wensen van de (potentiële) doelgroep.

Bepalen van het marktpotentieel

De TV propositie van KPN kan nog zo goed aansluiten bij de wensen en behoeften van de doelgroep, als er onvoldoende marktpotentieel is, dan is de ontwikkeling en introductie van een zakelijke TV propositie zinloos. Om gevoel te krijgen bij de potentie van de verschillende TV proposities die KPN al in gedachten had, is het marktpotentieel bepaald door onder meer de interesse en betalingsbereidheid te peilen.

Resultaat

Op weg naar een succesvolle TV propositie

Deze cijfers en inzichten vormden de basis voor een positieve business case, dus voor KPN een GO om aan de slag te gaan met de verdere ontwikkeling en introductie van de propositie.

KPN EEN MKB Zakelijke TV is televisie in een professioneel jasje. Een ruim aanbod aan HD-zenders en de belangrijkste zenderpakketten zijn aanwezig. Daarnaast kunnen ondernemers TV optimaal inzetten op de zaak met zakelijke extra's zoals narrowcasting, het weergeven van het bedrijfslogo of een RSS feed (lichtkrant) en hebben zij de vrijheid om meer tv-ontvangers of extra zenderpakketten te bestellen. Een succesvolle lancering van KPN EEN MKB Zakelijke TV heeft inmiddels plaatsgevonden.

Meer over deze

case

Uitgelichte

expertise

Benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen?

No items found.