Branding & Communication

Inspiratie voor het KPN event The Digital Dutch

KPN organiseert jaarlijks The Digital Dutch, het evenement voor ondernemend Nederland om digitale innovaties en nieuwe mogelijkheden te ontdekken en inspiratie op te doen. Dit jaar werd The Digital Dutch vanwege het coronavirus noodgedwongen in een nieuw jasje gestoken en werden in een online uitzending interessante inzichten gedeeld om Nederlandse bedrijven en organisaties verder te helpen in hun digitale transitie. De verdiepingssessies die oorspronkelijk op de innovatievloer van het evenement gehouden zouden worden, werden in de vorm van 28 webinars aangeboden. Hier werden belangrijke digitale thema’s en praktische toepassingen voor digitale transitie uitgelicht.

Uitdaging

Rondom het event creëert KPN elk jaar content waarmee ze (potentiële) bezoekers wil inspireren. Naast het presenteren van praktijkcases en innovaties wil KPN de bezoekers namelijk informeren met ‘nieuws’ en laten zien dat KPN weet wat er speelt.

Om relevante content te creëren heeft Blauw ook dit jaar weer kwantitatief onderzoek uitgevoerd onder twee doelgroepen, namelijk werkend Nederland en personen die betrokken zijn bij de digitale transformatie in hun organisatie.

Visie

Oplossing

Binnen deze doelgroepen onderzochten we de ‘stand van het land’ op het gebied van digitale transformatie. Zo geeft het onderzoek allereerst inzicht in de ontwikkeling van digitale transformatie in het algemeen. Hoe bekend is werkend Nederland bijvoorbeeld met digitale transformatie en wat vindt men er eigenlijk van? Ook wordt naar de toekomst gekeken aan de hand van relevante stellingen, zoals de inzet van drones, zelfrijdende auto’s en robots in de zorg.

Daarnaast worden verantwoordelijken en betrokkenen rondom digitale transformatie bevraagd, om de belangrijkste drivers, barriers en uitdagingen boven tafel te krijgen. Ook passeren diverse digitale thema’s de revue, van het inrichten van de IT-security tot het optimaliseren van de klantbeleving. Aan de hand hiervan wordt duidelijk welke focus bedrijven hebben als het gaat om digitale transformatie.

Door het onderzoek jaarlijks te herhalen kunnen we ook de ontwikkeling van digitale transformatie bij bedrijven volgen. Dit levert bijvoorbeeld interessante resultaten op als het gaat over de prioriteit van digitale transformatie binnen bedrijven en hun groei in digitale volwassenheid.

Uiteraard wordt elk jaar kritisch gekeken of de gestelde vragen nog relevant zijn of dat er vanwege ontwikkelingen op het gebied van digitale transformatie bepaalde vragen toegevoegd moeten worden. In nauwe samenwerking met KPN stellen we zo een vragenlijst op die de gewenste inzichten oplevert.

Resultaat

Met de opgedane inzichten wil KPN zich verder op de kaart zetten als Thought Leader en toonaangevende innovatieve ICT-partner. Daarnaast vormen de uitkomsten voor KPN een robuuste basis waarop steeds kan worden teruggegrepen om vragen uit de business te beantwoorden.

Meer over deze

case

Uitgelichte

expertise

Benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen?

No items found.