Cases
Kruidvat
Product Development

De laatste stap voor het winkelschap: producttest van de nieuwe wasbare luiers van Kruidvat

Bij de lancering van ieder nieuw product streef je naar succes. Grondig testen voor de definitieve lancering helpt je dat succes te verzekeren. Voor Kruidvat gingen we na hoe ouders en hun jonge kinderen (een prototype van) nieuwe wasbare luiers ervaarden. Op basis van de feedback uit de in-home use test (IHUT), een realistische gebruikstest, werden de puntjes op de i van dit nieuwe product gezet. De resultaten werden gedeeld in een online research community.

IHUT onderzoek Kruidvat

Uitdaging

A.S. Watson, moederbedrijf van onder andere Kruidvat, heeft een gebruiksvriendelijke wasbare luier ontworpen die inmiddels verkrijgbaar is in de winkel. Een belangrijke tussenstop in het ontwerpproces is testen hoe het product, in dit geval een prototype, bij potentiële klanten in de smaak valt. Door eerst het product uitvoerig te testen met de IHUT-methode, kunnen de luiers verbeterd worden en sluiten ze beter aan op de wensen van de gebruiker.

Visie

IHUT-methode: een gebruikerstest onder ouders

We stuurden 59 ouders het prototype van de nieuwe wasbare luiers op met bijhorende instructies. Gedurende 2 weken vroegen we ouders die al ervaring hadden met wasbare luiers van andere merken en ouders zonder deze ervaring de wasbare luiers te proberen en hun ervaringen te delen op een online community. Op dit platform konden ze hun ervaringen met de onderzoekers van Blauw en met elkaar delen in de vorm van een dagboek met video’s, foto’s en verslagen .

De ouders zagen elkaars reacties en konden reageren op elkaar en deden dat ook: ze gingen met elkaar in gesprek, stelden elkaar vragen en deelden tips uit. Dit leverden ons veel inzichten op over het gemak bij het aantrekken, de pasvorm en het comfort. Maar ook over het gebruiksgemak en de belangstelling voor het product. En het projectteam van Kruidvat kon meelezen!  

Oplossing

Kwalitatieve inzichten vanuit testproducten

Elk onderzoek heeft haar eigen uitdagingen, en dat is voor een in home use test niet anders. Bij een IHUT stuur je op grote schaal testproducten uit naar de doelgroep. Het is belangrijk om gemotiveerde deelnemers te hebben die kwalitatieve inzichten kunnen bieden. Je moet er zeker van zijn dat mensen het testproduct ook echt gaan gebruiken. De ervaren moderators van Blauw zorgen ervoor dat deelnemers zich geroepen voelen om ook met elkaar in gesprek te gaan. Daarnaast hebben we in onze community veel loyale en betrouwbare leden, waarvan we zeker weten dat ze mee gaan doen.

Resultaat

Groen licht voor het winkelschap

In totaal hebben we feedback en input verzameld van 59 ouders. Gebruikers ervaarden het prototype als een zeer fijn product, en gaven ook nog enkele laatste verbeterpuntjes mee (op het vlak van absorptievermogen en aansluiting bijvoorbeeld). Ook andere verborgen behoeften werden duidelijk voor Kruidvat, bijvoorbeeld op het vlak van heldere instructies en de wens om tips met andere gebruikers te kunnen delen. En onvoorzien hebben we ook nog wat nieuwe designs getest. Want een online community is een erg flexibele methode. Dankzij deze inzichten kon Kruidvat met een gerust hart haar nieuwe wasbare luiers lanceren!

Is jouw product klaar voor het winkelschap? Test het met een IHUT!

"Het IHUT onderzoek gaf ons direct inzicht in de klantervaring. We kregen zeer waardevolle en leerzame inzichten om ons nieuwe product optimaal te ontwikkelen".
Christian Schelle
Product Manager

Meer over deze

case

Uitgelichte

expertise

Benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen?

Nienke Vreugdenhil
Nienke Vreugdenhil
Nienke.Vreugdenhil@blauw.com