Cases
Transavia
Product Development

Conjunct onderzoek Transavia: kortere 'turn-around-time' op de grond resulteert in een hoger rendement

Om meer controle te krijgen over de bagagestromen, gaat Transavia, net als de andere maatschappijen, een tarief heffen voor het meenemen van bagage in de cabine. Maar wat is een redelijk tarief? Om dit te bepalen hebben wij voor Transavia een conjunct onderzoek uitgevoerd onder reizigers.

 

Conjunct onderzoek transavia

Uitdaging

Snel instappen is cruciaal voor luchtvaartmaatschappijen, aangezien een kortere 'turn-around-time' op de grond resulteert in een hoger rendement. Het laden van handbagage kost echter kostbare tijd, aangezien er altijd meer aanbod is dan ruimte in de cabine, wat resulteert in het plaatsen van een deel naar het ruim op het laatste moment voor vertrek.

Visie

Transavia gaat daarom, net als andere vliegtuigmaatschappijen, een tarief hanteren voor het meenemen van bagage in de cabine. Via een conjunct onderzoek hebben wij inzicht gegeven in de waarde van het meenemen van de bagage in de cabine ten opzichte van andere factoren zoals het gewicht en de kosten van ruimbagage.

Oplossing

Voor reizigers zijn er aanzienlijke verschillen in soorten reizen die ze maken en hoe ze aankijken tegen het betalen voor de bagage. Bijvoorbeeld het verschil bij een stedentrip of zonvakantie.

Resultaat

Deze inzichten bieden Transavia voldoende aanknopingspunten om weloverwogen beslissingen te nemen voor het bagagebeleid en om hun portfolio verder te optimaliseren.

Via een conjunct onderzoek heeft Blauw ons bijgestaan ​​in het besluitvormingsproces rond de introductie van Full Paid Handbagage in combinatie met het aanbieden van ruimbagage, waarbij zowel het gewicht als de prijs in overweging wordt genomen. Wij kijken terug op een prettige samenwerking waarbij de focus ligt op het behalen van de beste resultaten.
Annette Gelens
Sr. Business Developer Product & Proposition

Meer over deze

case

Uitgelichte

expertise

Benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen?

Binne Heida
Binne Heida
Binne.Heida@blauw.com