Cases
Auping
Product Development

Auping: Koele nachten, met liefde

De missie van Auping is om de wereld uit te rusten. Om mensen goed te laten slapen. Want goed uitgeruste mensen zijn fit en blij. Daarmee levert Auping haar eigen bescheiden bijdrage aan een betere wereld, en dat doet ze met liefde.


Uitdaging

Welke voordelen (benefits) zijn 't belangrijkst om te communiceren?

Auping heeft een aantal innovaties ontwikkeld die mensen kunnen helpen tijdens de hete zomernachten. En hoewel we nog niet in detail kunnen treden over wat deze ideeën precies zullen zijn, kun je je wel voorstellen dat tijdens het ontwikkelen van dergelijke innovaties veel beslissingen genomen moeten worden. Er zijn gewoon veel opties om uit te kiezen. Auping wil natuurlijk op het juiste moment de juiste keuzes maken, om het ontwikkelproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zo rijst de vraag niet alleen welke features het meest gewaardeerd worden, maar ook welke voordelen (benefits) het belangrijkst zijn om te communiceren. En wat precies het achterliggende probleem (de insight) is waar je een oplossing voor biedt.

Visie

Wat is de betalingsbereidheid?

Daarnaast is het verstandig om in het begin van het ontwikkeltraject al de betalingsbereidheid mee te nemen. Bij veel innovaties is pricing pas vlak voor introductie een onderwerp van gesprek. Onze visie is echter dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen, het heeft namelijk geen zin om producten te ontwikkelen waar mensen niet de toegevoegde waarde van inzien en waar ze dus niet voor willen betalen.

Oplossing

Ideeën testen geeft concrete aanknopingspunten voor doorontwikkeling

Om Auping te helpen heeft Blauw een onderzoek uitgevoerd onder mensen die last hebben van slaapproblemen door een te hoge temperatuur. De verschillende ideeën zijn online voorgelegd. Hier zijn verschillende onderzoektools toegepast zoals de Insight Selector, MaxDiff en Gabor Granger (om de willingness to pay in kaart te brengen). Dit heeft veel concrete aanknopingspunten gegeven voor de verdere doorontwikkeling.

Resultaat

Volgende testfase met een in-home use test

De productconcepten zijn positief ontvangen en zullen binnenkort verder getest worden in een in-home use test, dus bij het testpanel thuis. Hopelijk ondervinden de testers hiermee alvast minder nadelen van het mooie weer.

Meer over deze

case

Uitgelichte

expertise

Benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen?

Binne Heida
Binne Heida
Binne.Heida@blauw.com